Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın, dolardaki gerileme ve ABD Hazine tahvili faizindeki düşüş ile art arda üçüncü haftayı da kazançla kapatmaya doğru ilerliyor fakat teknik göstergelere göre aşırı alım bölgesinde bulunuyor. Gram altın ise hafta başından bu yana dalgalı bir seyir izledi.

Ons altının 14 günlük görece güç endeksi hafta başından bu yana 70 seviyesinin üzerinde bulunuyor, bu da değerli metalin son zamanlarda aşırı alınmış olduğuna ve bir düzeltmenin gerçekleşebileceğine işaret ediyor.

Oanda Kıdemli Piyasa Analisti Edward Moya ise Çin’deki talep ve altına dayalı Borsa yatırım fonlarına geri dönüşlerin değerli metali desteklediğini belirterek, “Uzun dönemli pozisyonlar altın için yeniden tercih edilen bir seçenek haline geldi. Bu da kısa vadede 1.900 doların üzerine doğru bir ralllinin önünü açabilir” dedi.

Uzun dönemli pozisyonlar kısa vadede 1.900 doların üzerine doğru bir rallinin önünü açabilir

Yatırımcılar, Fed’in yayımladığı tutanaklarda bazı politika yapıcıların varlık alımı azaltımını tartışmaya açık olduklarını söylemesine odaklanırken, ABD’de devlet işsizlik sigortası yaptıranların sayısı geçen hafta salgındaki en düşük seviyeye geriledi.

10 yıl vadeli ABD Hazine tahvili faizi, çarşamba akşamı yüzde 1,68 seviyesine kadar tırmandıktan sonra kademeli bir düşüşle yüzde 1,62 seviyesine kadar geriledi. Bloomberg Dolar Spot Endeksi de haftaya 1.126 seviyesinde başladıktan sonra neredeyse yüzde 1 düşüşle 1.116 seviyesine indi.

Ons altın fiyatı

Haftaya 1.844 dolar civarında başlayan ons altın, Fed tutanaklarının açıklanmasıyla birlikte çarşamba günü 1.889 dolara kadar tırmanmıştı. Sonrasında hafif bir düşüşle dalgalı bir seyir izleyen ons altın, haftayı yüzde 1,8 yükselişle 1.876 dolardan kapatmaya doğru ilerliyor.

Gram altın fiyatı

Gram altın geçen hafta 500 TL’nin üzerine çıktıktan sonra yeni haftada da bu seviyenin üzerinde tutundu. Küresel altın fiyatlları ve Dolar/TL ’deki yükselişle çarşamba günü 510 TL’ye kadar yükselen gram altın, haftayı 506 TL civarında kapatmaya hazırlanıyor.