Advertisement
EMTİA - ENERJİ ABONE OL

Külçe altın, bir önceki seanstaki yüzde 0,4'lük düşüşün ardından Asya'nın ilk saatlerinde sabit kaldı. Minneapolis Fed Merkez Bankası Başkanı Neel Kashkari, Salı günü merkez bankasının faiz oranlarını "uzun bir süre" olduğu yerde tutmasının muhtemel olduğunu söyledi ve gelecekteki artışları göz ardı etmeyi reddetti.

Altın, ABD para birimi cinsinden fiyatlandığından ve faiz ödemediğinden, hem yüksek oranlar hem de güçlü dolar altın için olumsuz bir durum.

Yatırımcılar ayrıca, şehre olası bir saldırı öncesinde İsrail güçlerinin Salı günü Gazze'deki Refah sınır kapısının kontrolünü ele geçirmesinin ardından Orta Doğu'daki yeni gerilimleri de izliyorlardı. Yükselişin daha da artması güvenli bir varlık olan altının yararına olabilir.

Diğer yandan, Çin merkez bankası altın rezervlerini Nisan ayında art arda 18'inci ayda da artırdı, ancak alımların yavaşlaması değerli metal için önemli bir destek sütununu ortadan kaldırabilir.

Külçe bu yıl, kısmen merkez bankalarından ve Çinli tüketicilerden gelen güçlü talebin etkisiyle yaklaşık yüzde 12 artış gösterdi. Orta Doğu ve Ukrayna'daki çatışmalar da liman talebini destekledi.

Spot altının Singapur saati ile 08:21'de ons başına 2.315,11 dolarda pek değişmediği görüldü. Bloomberg Dolar Spot Endeksi Salı günü yüzde 0,2'lik yükseliş kaydettikten sonra yüzde 0,1 yükseldi. Gümüş ve paladyum yatay seyrederken platin yükselişteydi.