Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, birbiri ardına gelen aşı haberlerinin küresel bir toparlanmaya dair olumlu sinyalleri beraberinde getirmesiyle son dört yılın en kötü aylık performansını gösterdi.

Külçe altın, ay başından bu yana yüzde 6'ya yakın değer kaybederek ons başına 1.800 doların altına düşerken bakır ise ekonomik toparlanmanın giderek iyileştiğiyle ilgili işaretlerle son yedi yılın en yüksek seviyesinde.

İyimser havayla birlikte kasım ayında riskli varlıklara olan talepte bir artış görülürken küresel hisse piyasaları rekor bir ay geçirdi.

ABD’nin iki üst düzey sağlık yetkilisi ise haftasonu yaptıkları açıklamada, aşının yıl bitmeden ülke çapında dağıtılacağını söylemesi de altın fiyatları üzerindeki baskıyı artırdı.

Çin’de ise imalat sektörü endeksi üç yılın en yüksek seviyesinde açıklanırken ülkede yerel tüketimi desteklemek için uygulamalar yürürlüğe girdi.

Küresel piyasalarda büyüme havası, altın fiyatlarını baskılamaya devam edecek. Australia & New Zealand Banking Group

Spot altın, TSİ 16:08’de yüzde 1 değer kaybederek ons başına 1.770,04 dolar seviyesine geriledi.

Bakır, Londra Metal Borsasında yüzde 2,3 yükselerek ton başına 7.672 dolara gelirken alüminyum ve zinc de yükseldi. Demir madeni vadelileri ise Singapur’da yüzde 1,4 yükseldi.