Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, Fed toplantı tutanakları açıklanmadan önce doların güç kazanması ve yatırımcıların uzun süredir devam eden ABD-Çin ticaret savaşına ilişkin son gelişmeleri değerlendirmesi ile birlikte iki haftanın en düşük seviyesi yakınında seyretti.

Asya hisse senetleri, Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi'nin dün New York'ta ABD'nin Çinli elektronik devi Huawei Technologies Co. ile iş yapan tüketiciler ve taşıyıcılara sınırlı bir imkan tanımasının ardından yüzde 0.9 yükseldikten sonra fazla değişmedi. Ancak gerilim, ABD'nin aralarında Hangzhou Hikvision Digital Technology Co.'nun da bulunduğu beş Çinli şirkete daha Amerikan teknoloji akışını kesmeyi ve bu gibi tedbirleri Huawei'nin de ötesine taşıyarak video izleme konusunda dünya liderlerine genişletmeyi planlaması ile daha da artabilir.

Spot altın yüzde 0.1 düşerek Singapur saati ile 12:55'te ons başına 1,273.77 dolara indi. Fiyatlar Salı günü 1,269.58 dolar ile 3 Mayıs'tan bu yana gün içi en düşük seviyesini gördü.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1 yükseldi ve yükselişini ikinci güne taşıdı.

Oanda Corp. kıdemli piyasa analisti Jeffrey Halley, "Altın güçlü dolardan ve geçici de olsa ABD ile Çin arasındaki ticaret geriliminin biraz azalmasından olumsuz etkilendi ve bu seviyelerde dahi kendine arkadaş bulmakta zorluk çekiyor," dedi ve "1,265 dolar bölgesi kilit teknik destek alanı ve bu seviyenin altında günlük bazda kapanış daha derin bir gerilemenin ufukta olduğunu işaret eder" şeklinde görüş bildirdi.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş fazla değişmezken, platin yüzde 0.7 geriledi ve palladyum yatay seyretti

Piyasada izlenecek önemli olaylar şöyle;

*St. Louis Fed Başkanı James Bullard, ABD'li politika yapıcıların Aralık ayında faiz artırımına gitmesinin "biraz abartılı" bir adım olduğunu, ancak bir faiz indirimini konuşmak için henüz erken olduğunu söyledi.

*Fed'in 30 Nisan-1 Mayıs toplantısının tutanakları Çarşamba günü açıklanacak.

*Sırbistan Merkez Bankası Başkanı Jorgovanka Tabakovic, bankanın Devlet Başkanı Aleksandar Vucic'in tavsiyesine uyarak bir "kriz" zamanında istikrarı artırabilmek için altın rezervini artıracağını kaydetti.

*İngiltere Başbakanı Theresa May, konu hakkında bilgiye sahip kaynaklara göre, Brexit anlaşmasını bırakması ve Başbakanlık'tan çekilmesi için bası ile karşı karşıya.