Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, geçen haftayı düşüşle geçmesinin ardından, yatırımcıların dikkatlerini haftasonu ABD'de teşvik paketi konusunda anlaşmaya varılabileceğine ilişkin iyimserliğin artmasına neden olan heyecanlı gelişmelere ve artan koronavirüs vakalarına çevirmeleri ile birlikte alıcılı seyretti.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, 3 Kasım'daki başkanlık seçimleri öncesi mali teşvik paketi konusunda anlaşmaya varılmasında ilerleme sağlanması için son tarih olarak Salı gününü belirlerken, ABD Başkanı Donald Trump, masadaki tekliflerinin miktarını artırabileceklerini tekrarladı. Altın, teşvik paketine ilişkin belirsizlikler ve 3 Kasım'daki başkanlık seçimlerinin yaklaşması ile birlikte son dönemde dar bir aralıkta seyrediyor.

Commtrendz Risk Management Services Pvt direktörü Gnanasekar Thiagarajan, "Altın, teşvik paketine ilişkin beklentilere bağlı hareket eden dolara paralel olarak bant içinde seyrediyor," dedi ve "Ancak seçimlerin yaklaşması ile birlikte belirsizlikler de artıyor ve Brexit ve koronavirüs vaka sayısındaki artış altın fiyatları için taban oluşturuyor" değerlendirmesinde bulundu.

ABD'de günlük koronavirüs vaka sayısı üst üste beşinci günde de 50,000'in üzerinde gerçekleşti. Avrupa'da, İtalya'da vaka sayısı günlük bazda rekor kırarken, hükümet virüsü kontrol altına almaya yönelik teni tedbirlere yöneliyor. Çin'de bugün açıklanan güçlü çeyrek dönem büyüme rakamı, ekonominin koronavirüsün yıkıcı etkisinden toparlanmakta olduğunu gösteriyor.

Spot altın, geçen hafta yüzde 1.6 düştükten sonra Londra saati ile 08:00'de yüzde 0.5 yukarıda ons başına 1,909.04 dolar seviyesinde seyrediyordu. Dolar fazla değişmedi. Diğer değerli metallerden, gümüş, platin ve paladyum hepsi birden yüzde 1'in altında yükselişler gösterdi.