Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, yatırımcıların ABD’nin mali teşvik paketine ve Fed’den gelebilecek yeni bir programa odaklanmasıyla birlikte yükseldi.

ABD’de her iki partiden vekiller 908 milyar dolarlık paketin detaylarını açıklayarak programı devlet yardımları ve çalışanlar için borç kalkanı olarak ikiye böldü. Öte yandan Joe Biden Seçiciler Kurulu tarafından ABD’nin 46. başkanı olarak resmen onaylandı.

Altın, geçtiğimiz haftalarda aşı ve uzayan mali teşvik paketi görüşmelerinden etkilenerek ciddi düşüşler yaşamıştı. Güvenli liman, Fed’in salı ve çarşamba günü yapacağı toplantıdan çıkacak sonuca göre bir miktar destek bulabilir, keza piyasalar bu toplantıdan yeni bir varlık alım programı duyurmasını bekliyor.

Bunların yanında, altın Avrupa’da getirilen yeni karantina önlemlerinden de destek bulabilir.

Fiyatlar yeniden kırılgan durumda fakat Fed tarafından bir kez daha kurtarılabilirler. Ekonomik durum Fed’in daha fazla genişlemeci politika izlemesine olanak sunuyor ve bu da birçok trader’ın altına geri dönmesine neden olabilir. Oanda Corp Kıdemli Piyasa Analisti Edward Moya

Altın fiyatları, 07:57 TSİ’de yüzde 0,43 yükselerek ons başına 1.835,30 dolar civarında işlem görüyor. Altın, Ağustos ayındaki rekordan sonra bu yıl hala yüzde 20 kazançlı gözüküyor.

Gümüş yüzde 0,8 yükselirken Bloomberg Dolar Spot Endeksi pazartesi günü yüzde 0,2 geriledikten sonra yatay seyrediyor.