Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın, ABD’deki temsilcilerin federal bir harcama anlaşmasına giderek yaklaşmasıyla ve gözlerin Fed’e çevrilmesiyle birlikte arta arda üçüncü haftayı kazançla kapatmaya doğru ilerliyor.

Senato ve Temsilciler Meclisi liderleri koronavirüs yardım anlaşmasının son detayları üzerinde çalışırken paket büyük ihtimalle bürokratik süreçlerden dolayı tam zamanında hazır olamayacak. Müzakereler devam ederken şu anki pakete karşı çıkan senatörler olursa, federal hükümet hafta sonunda askıya alınabilir.

Altın 2020 yılını son on yıldaki en büyük kazançla kapatmaya hazırlanırken Fed Başkanı Jerome Powell, yılın son toplantısında merkez bankasının ekonomiyi desteklemeye devam edeceğini açıkladı.

Fed, faizleri artırma ve varlık alım programını kısa vadede azaltma niyetinde olmadığı konusunda gayet açıktı ve taahhüt edilenden daha uzun süre bu programlara devam edeceğini belirtti. Önümüzdeki yıllarda bir sıkılaşma beklenmezken bu doların aleyhine ve altının ise lehine gözüküyor. Oanda Kıdemli Piyasa Analisti Craig Erlam

Altın fiyatları, cuma günü 08:00 TSİ’de yatay seyrederken bu haftanın başından beri yüzde 2,45 değer kazanarak art arda üçüncü haftayı da kazançla geçmeye doğru ilerliyor. Gümüş ve platinum düşüşteyken Bloomberg Dolar Spot Endeksi son 2,5 yılın en düşük seviyesinden yüzde 0,2 yükseldi.