Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın, Fed tutanaklarında çoğu politikacının varlık alımı azaltımı için yıl sonuna işaret etmesinden sonra hafif bir düşüş kaydetti. Gram altın da küresel altın fiyatlarındaki düşüşü takip etti.

Federal Açık Piyasa Komitesi üyeleri, Fed'in ABD ekonomisini desteklemek için tüm araçlarını kullanma taahhüdünü yeniden teyit ettiler ve Komite'nin maksimum istihdam ve fiyat istikrarı hedeflerini desteklediler.

Üyeler, para politikasının mevcut duruşunun, maksimum istihdamı teşvik etmenin yanı sıra, zaman içinde ortalama yüzde iki olan enflasyona ve yüzde ikiye iyi çıpalanmış uzun vadeli enflasyon beklentilerine ulaşmak için uygun kaldığına karar verdiler.

Jackson Hole sempozyumunda yapılacak bir varlık alımı azaltımı duyurusu ihtimalinin ortadan kalktığını belirten OANDA Kıdemli Piyasa Analisti Edward Moya, “Eğer altın fiyatları bu hafta 1.800 doları kırarsa bir dahaki direnç 1.850 dolar seviyesi olacak” dedi.

DailyFX Stratejisti Margaret Yang ise piyasaların Jackson Hole toplantısında bu sene sonu için duyurulacak bir varlık alımı azaltımı ihtimalini fiyatladığını belirtirken altın için kısa vadede aşağı yönlü risklerin sınırlı olduğunu söyledi.

Ons altın fiyatı

ABD’de beklenenden kuvvetli gelen tarım dışı istihdam verisi sonrasında gün içi işlemlerde 1.700 doların altını gören ons altın, delta varyantının ekonomik toparlanmayı baskılayabileceğine dair endişelerle kayıplarının bir kısmını telafi ederek 1.780 doların üzerine tırmanmıştı. Ons altın, çarşamba günü Fed tutanakları sonrasında yeniden 1.780 doların altına inerek 1.778 dolar civarında işlem görüyor.

Gram altın fiyatı

1 haftadır Dolar/TL ’deki düşüş ve küresel altın fiyatlarındaki dalgalı seyir arasında sıkışan gram altın, dolar kurunun 8,43’e gerilemesine rağmen küresel altın fiyatlarının tutanaklar sonrasında gerilemesiyle 485 TL civarında bulunuyor.