Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Spot altın, Pazartesi günü yüzde 0,4'lük yükselişin ardından haftanın ikinci işlem gününde 1.950 doların altında yatay seyrediyor.

Küresel piyasalarda, ABD'de açıklanacak enflasyon verileri öncesinde temkinli bir seyir izlenirken, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin sözlü yönlendirmeleri de yatırımcıların odağında olacak.

Analistler, ABD'de açıklanacak enflasyon verilerinin Fed'in gelecek döneme ilişkin politikaları üzerinde etkili olabileceğini belirterek, Fed Başkan Yardımcısı Philip Jefferson ve Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee'nin farklı etkinliklerde yapacakları konuşmalarından bankanın önümüzdeki süreçte atacağı adımlara yönelik ipucu aranacağını söyledi.

Öte yandan Wall Street bankaları arasında, Fed'in gelecek yıl borçlanma maliyetlerini azaltma konusunda ne kadar agresif olacağına dair düşüncelerinde keskin bir görüş ayrılığı var.

Vadeli işlemler ve opsiyonlara ilişkin en son CFTC verileri ise, hedge fonlarının 7 Kasım'a kadar olan haftada altın üzerindeki net uzun pozisyonlarını azalttığını gösterdi.