Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Yükselen tahvil faizleri ve güçlenen dolar, altının ons fiyatında satış baskısının artmasına neden oldu.

Dün yüzde 1,3 gerileyen altın, haftanın 3. işlem gününde yüzde 0,21 düşerek ons başına 2.025 dolara geriledi. Ons altın ve bankalararası Dolar/TL kuru üzerinden hesaplanan gram altın ise 1.900 TL seviyesinin üzerinde alıcı buluyor.

ABD Merkez Bankası (Fed) Yönetim Kurulu Üyesi Christopher Waller Salı günü, enflasyonda devam eden düşüşlerin Fed'in bu yıl faiz oranlarını düşürmesine olanak sağlayacağını ancak bunun "dikkatli" şekilde yapılması gerektiğini söyledi. Waller'ın açıklamaları sonrasında Fed'in faiz indirim sürecine Mart ayında başlamayabileceği ihtimallerinin güçlenmesiyle tahvil piyasalarındaki satış baskısı güçlenirken, ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi yüzde 4,07 ile son bir ayın zirvesine çıktı.

Phillip Nova Pte. Kıdemli Analisti Priyanka Sachdeva, Orta Doğu'daki krizin altının aşağı yönlü hareketini sınırlayacağını ve "altın fiyatlarındaki mevcut düşüşü tartışılabilir hale getireceğini" söyledi.

Analistler, bugün yurt dışında Euro Bölgesi'nde enflasyon, ABD'de perakende satışlar, sanayi üretimi ve kapasite kullanım oranı verilerini takip edecek. Bu hafta sonuna doğru açıklanacak olan işsizlik başvuruları rakamları, yatırımcıların dikkate alacakları bir sonraki veriler olacak.