Advertisement
HABERLER ABONE OL

Amazon.com sağlık pazarındaki son hamlesi olarak sağlık hizmeti şirketi One Medical'i toplamda 3,49 milyar dolara alacağını duyurdu.

Şirket hisse başına 18 dolara Amazon'un bünyesine dahil olacak. One Medical, ABD'de 182 tıbbi ofis işletiyor. Müşteriler, hekimlere ve 24 saat dijital sağlık hizmetlerine erişebilmek için belli bir abonelik ücreti ödüyorlar.

Amazon'un sağlık hizmetlerine liderlik eden kıdemli başkan yardımcısı Neil Lindsay “Yeni versiyonları ile değiştirilmesi gereken deneyimler listesinde sağlık hizmetlerinin üst sıralarda olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Son yıllarda postayla sipariş veren eczane PillPack Inc.'i satın almasının ardından çevrimiçi bir eczane kuran Amazon, diğer sağlık odaklı girişimlerin yanı sıra çalışanları ve diğer bazı şirketler için bir aile sağlığı kliniği faaliyete geçirmişti.

One Medical anlaşması, Amazon'un organik perakende zinciri Whole Foods Market ve film stüdyosu Metro-Goldwyn-Mayer'i satın almasının ardından üçüncü en büyük satın alması olarak kayda geçti.