Advertisement
HABERLER ABONE OL

Oyun sektöründe yeni bir satın alma anlaşması sağlandı.

Angry Birds'ün yaratıcısı olan Finlandiyalı oyun şirketi Rovio, Türkiye merkezli oyun şirketi Ruby Games'in yüzde 100'ünü devralma konusunda anlaşmaya vardı.

Ruby Games'in Hunter Assassin adlı oyunu 2020'de en çok indirilen 6. oyun olmuştu.

Anlaşma kapsamında Rovio, Ruby Games'i kademeli şekilde devralacak. İlk dilimde şirket Ruby Games'in yüzde 20'sini nakit olarak 10 milyon dolara satın alacak. Anlaşmada ilk dilimin 2021 3. çeyreğinin sonuyla, 4. çeyreğin başında tamamlanması bekleniyor.

Ekim 2022'de ikinci dilimde Ruby Games'in yüzde 50'si devralınacak. Bu dilimde Ekim 2022'ye kadar 12 aylık süre içinde gelir ve FAVÖK ile ölçülen finansal performans dikkate alınacak. Burada tutar 80 milyon doları aşamayacak. İkinci çeyrekteki anlaşma yüzde 60 nakit, yüzde 40 da Rovio hisseleriyle ödenecek.

Kalan yüzde 30 Ruby hissesi ise beş yıl içinde beş eşit dilimde en az yüzde 50’si nakit, geri kalanı nakit veya hisseler olmak üzere, her dönem Ruby’nin FAVÖK’üne göre hesaplanacak değerleme ile satın alacak. Bu satın almalar için ödenecek miktar söz konusu dönemte Ruby’nin yaratacağı toplam FAVÖK’ü geçemeyecek.