Advertisement
HABERLER ABONE OL

HANDE BERKTAN

ABD’li teknoloji devi Apple’ın CEO’su Tim Cook "yapay zeka olmadan mümkün olmayacak" teknolojik gelişmelere dikkat çekti.

Tim Cook şirketin yapay zeka konusunda büyük yatırımlar yaptığını ve üretken yapay zeka içeren yeni ürün geliştirmeleri üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Cook, "Yapay zeka ve makine öğrenimi ile neler yaptığımıza ve bunları nasıl kullandığımıza bakarsanız, bunlar geliştirdiğimiz her ürünün ayrılmaz bir parçası olan temel teknolojiler. Özellikle iOS 17 gibi son ürünlerde, Kişisel Ses ve Canlı Sesli Posta uygulamaları, yapay zeka temelli. Düşme Algılama, Çarpışma Algılama ve saatlerdeki EKG gibi hayat kurtaran özellikler bu temel teknolojilere dayanıyor.” açıklamasını yaptı.

Yine yapay zeka temelli uygulamalardan örnek veren Tim Cook “Örneğin ALS de dahil olmak üzere çeşitli sağlık sorunları nedeniyle konuşma yeteneğini kaybeden kişilere yönelik Kişisel Ses’i yapay zeka ile geliştirdik. Bu özelliği kullanmak için insanlar öncelikle 15 dakika boyunca metin komutlarını cihazın mikrofonuna okuyarak harcıyorlar. Daha sonra, makine öğrenimi teknolojilerini kullanarak ses, kendilerine benzeyen kendi Kişisel Seslerini oluşturmak için iPhone, iPad veya Mac'lerinde yerel olarak işleniyor.” dedi.

Apple'ın üretken yapay zeka teknolojilerine yatırım yaptığını ve bu alanda sorumlu bir yaklaşım benimseyeceğini belirten Cook, bu yeni teknolojilerin zaman içinde ürün geliştirmelerinde merkezi bir rol oynayacağını belirtti.