Advertisement
HABERLER ABONE OL

Apple, Apple'ın en pahalı ve gelişmiş tableti olan iPad Pro'nun 11 inçlik model ve 13 inçlik model olmak üzere iki boyutta geleceğini söyledi. Şirket, 5,1 milimetre kalınlığındaki ürünü şimdiye kadarki en ince ürün olarak nitelendirdi.

Piyasaya sürülecek yeni modellerden küçük olan iPad Pro 999 dolardan, daha büyük olan 13 inçlik model ise 256 GB depolama alanına sahip olan ise 1.299 dolardan satışa sunulacak.

iPad Pro, Apple'ın Magic Keyboard adını verdiği, alüminyumdan yapılmış ve tableti bir klavye ve trackpad ile eşleştiren yeni bir kasaya oturacak. Apple, kılıfı kullanmanın iPad Pro kullanmanın dizüstü bilgisayar deneyimine benzer bir his uyandıracağını, yani "tıpkı bir MacBook gibi" olacağını söyledi.

Magic Keyboard'un fiyatı boyutuna bağlı olarak 249 dolar veya 299 dolar olacak. Apple ayrıca 129 dolar karşılığında Apple Pencil Pro adlı güncellenmiş bir kalemi de duyurdu.

Yeni iPad modelleri, şu anda Apple'ın dizüstü bilgisayarlarına güç sağlayan M3 çiplerinin bir güncellemesi olan M4 adı verilen yeni bir Apple çipi kullanıyor. Apple, M4 çipinin "Yapay Zeka için son derece güçlü bir çip" olduğunu söyledi.