Advertisement
HABERLER ABONE OL

Türk sermaye piyasaları son haftalarda yoğun bir yabancı sermeye ilgisi ile karşı karşıya. Yabancılar, tahvilde de swapta da hissede de nette alıcı durumdalar.

Yabancı girişi swapta son dört haftada 4,4 milyar doları buldu. Tahvil ve hissede yabancılar üst üste 7 haftada TL varlıklarda alıcı pozisyondalar. Bu süreçte hissedeki net yabancı girişi 1,8 milyar doları; tahvilde 1,5 milyar doları buldu.

Yabancının payı artıyor

Yabancıların son girişleri ile birlikte toplam piyasa içindeki payları da artıyor. Borsadaki yabancı takas oranı yüzde 27 ile tarihi dibini gördükten sonra yüzde 37’ye çıktı. Tahvil piyasasındaki yabancı oranı da yüzde 0,45’e inmesinin ardından yüzde 1,5’i aştı. Uzun vadede bakarsak bu oranlar hala düşük.

Zira, borsada yabancı oranı yüzde 60’lardan, tahvil piyasalarında yüzde 30’lardan bu seviyelere inmişti. Swap piyasasında da yabancıların TL aleyhine pozisyonu son girişlerle birlikte 7 milyar dolara kadar indi. Bu rakam bir dönem 18 milyar dolara kadar çıkmıştı.

Haberin devamı Bloomberg Businessweek Türkiye'de!

Dünyanın en saygın ekonomi dergilerinden Bloomberg Businessweek artık Bloomberg HT ekibi tarafından hazırlanan içerikleriyle Türkiye’de! Türkiye ve küresel piyasalarda tüm olup bitenler, hisse senedinden para politikasına hiçbir yerde bulamayacağınız analizler, içerikler ve iş dünyası temsilcileriyle özel röportajlarla Bloomberg Businessweek Türkiye, e-dergi formatı ve yenilenen içeriğiyle yayında!

Tüm içeriklere erişmek için tıklayınız.