Advertisement
HABERLER ABONE OL

Avrupa Birliği yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre, AstraZeneca koronavirüs aşısının gecikmesiyle ilgili hükümetler ile gerçekleştirilen toplantıdan çekilmişti.

Aynı zamanda AstraZeneca’nın sözcülerinden biri Bloomberg News’a şirketin görüşmeye katılacağını fakat daha fazla detay veremeyeceğini belirtti.

Görüşmeler şirket ve AB arasındaki anlaşmazlığın çözümü için düzenlenmişti fakat sonuç olarak kontrat dönemlerine ilişkin daha fazla anlaşmazlık, suçlamalar ve Astra’ya karşı tehditler ortaya çıkmıştı.

Astra'nın CEO'su Pascal Soriot bir gazeteye verdiği demeçte, sorumluluğun AB'de olduğunu belirtti. Şirketin elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığını belirten Soriot, sorunun İngiltere'den üç ay sonra sipariş vermesine rağmen AB'nin İngiltere ile aynı anda aşı almak istemesi olduğunu söylemişti.

Bir diğer anlaşmazlık konusu ise İngiltere'deki fabrikalarda üretilen aşılarla ilgiliydi. İsmini paylaşmayan bir AB yetkilisine göre, Soriot'un bahsettiği "İngiltere'nin kendi fabrikalarında üretilen aşılarda önceliği olduğu" kontratlarda bulunmuyor.