Advertisement
HABERLER ABONE OL

Asya hisse senetleri Çarşamba günkü işlemlerde ilk Amerikan Başkanlık münazarasıın sonuçlanmasının ardından karışık bir seyre yöneldi.

ABD'de başkan adayları Donald Trump ve Joe Biden'ı karşı karşıya getiren ilk canlı yayın tartışmasında, ağırlıklı olarak iç politika gündemi ve 3 Kasım seçimleri tartışılırken, adayların birbirlerine yönelik sert eleştirileri dikkati çekti. Trump münazarada koronavirüs ile mücadelesine yönelik yapılan eleştirileri, "Biz sizi dinleseydik, ülkenin birçok bölümü açık kalırdı ve ölü sayımız 200 bin değil de 2 milyon olurdu. Bu olanlar Çin'in suçu. Çin bunun olmasına izin vermemeliydi." şeklinde yanıtladı.

Japonya'da bu sabah açıklanan verilere göre, aylık bazda üçüncü ayında da artış kaydetti. Ülkede sanayi üretimi yüzde 1.4'lük artış beklentilerine karşın Ağustos'ta sanayi üretimi önceki ay kaydettiği rekor seviyeden yüzde 1.7 yükseldi. Gelecek aylarda toparlanmanın yavaşlayabileceği düşünülse de perakende satışlar güçlü toparlanarak beklentilerin hayli üzerine çıktı. Perakende satışlar ise aylık bazda yüzde 4.6 artış gösterdi.

Çin'de Eylül ayı imalat sektörü satın alma yöneticileri endeksi (PMI) 53 seviyesinde gerçekleşerek beklentilerin hafif altında kalsa da beşinci ayında da art arda genişleme bölgesinde kaldı.

Endeks Özetleri

* Japan’s Topix index slid 0.4%.
* Hong Kong’s Hang Seng rose 1.8%.
* Shanghai Composite gained 0.5%.
* Australia’s S&P/ASX 200 Index slipped 1%.