Advertisement
HABERLER ABONE OL

Asya Pasifik Bölgesi'nde hisse senetleri Pazartesi günkü işlemlerde pozitif seyrediyor.

Japonya'nın Nikkei 225 Endeksi bölgede yükselişlere öncülük ederken Topix Endeksi'nde de güçlü kazanımlar kaydedildi.

Çin ana karası ve Hong Kong'da da endeksler pozitif seyretti. Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.6 artarken, Shenzen Endeksi, yüzde 1'den fazla yükseldi.

Güney Kore'nin Kospi ve Avustralya'nın S&P/ASX 200 Endekslerinde daha sınırlı kazanımlar mevcut.

Japonya'da içeriğinde yabancı madde ve ambalajlarında kirlenme saptanan Moderna üretimi 1,6 milyon dozdan fazla aşının geri toplatılmasına karar verildi. Japonya'da iki kişinin, kullanımı durdurulan Moderna aşısından vurulduktan sonra hayatını kaybettiği açıklandı. Japonya'da iktidar partisi iç seçimlerinde yarışacak eski Dışişleri Bakanı Kişida Fumio, salgınla mücadelede "on trilyonlarca yen mali destek paketi" taahhüt etti.

Avustralya’da yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Delta varyantına yakalanan 5 kişinin daha virüsten ölmesiyle ülkedeki toplam can kaybı 1044’e yükseldi. Ülkenin diğer eyaletlerinde son 24 saatteki verilere göre can kaybı yaşanmazken Delta varyantının etkisindeki Yeni Güney Galler’de (NSW) 5 kişi daha hayatını kaybetti, 1281 kişinin Kovid-19 testi pozitif çıktı.

Tayland'ın başkenti Bangkok'ta ise Başbakan Prayut Çan-oça hükümetine karşı protestolar devam ediyor. Siyasi reformların başlatılması ve Başbakan Prayut'un görevi bırakması talebiyle çok sayıda kişi Bangkok'un merkezindeki yoğun Asoke kavşağında toplanırken militan bir grup başka yerlerde polisle çatıştı. Prayut'un parlamentodan güvenoyu almasının ardından gerçekleştirilen protesto, eski Başbakan Thaksin Shinawatra'nın destekçileri dahil farklı grupları bir araya getirdi.

Cuma günü ABD'de Ağustos ayına ilişkin tarım dışı istihdam verileri oldukça zayıf geldi. Ekonomist beklentileri 733 bin artış yönündeyken, ülkede tarım dışı istihdam Ağustos'ta 235 bin arttı.