Advertisement
HABERLER ABONE OL

Asya-Pasifik'teki hisseler, Çin fabrika faaliyetinin beklentileri karşılamaması ve piyasaların bu hafta yapılacak Fed toplantısını beklemesi nedeniyle Pazartesi günü çoğunlukla yükseldi.

Hong Kong'un Hang Seng endeksi Macao'ya seyahat eden Çinli sakinler için bir e-vize sistemi haberinin ardından oyun hisseleri toparlanırken yüzde 0,89 arttı. Çin anakarasında Shenzhen Bileşeni yüzde 0.654 kazandı.

Nikkei 225 yüzde 1.68 yükseldi ve Topix yüzde 1.41 değer kazandı. Güney Kore'nin Kospi'si yaklaşık yüzde 1 ve Kosdaq yüzde 1.02 yükseldi.

Avustralya'da S&P/ASX 200 yüzde 1.04 arttı. MSCI'nin Japonya dışındaki en geniş Asya-Pasifik hisseleri endeksi yüzde 1.03 yükseldi.

Çin Ulusal İstatistik Bürosu, Satın Alma Yöneticileri Endeksi verilerini yayınladı, resmi üretim baskısı 49.2'de geldi ve beklentilerin altında kaldı.

Bu haftanın ilerleyen saatlerinde Fed, politika toplantısını yapacak ve faiz oranı kararını açıklayacak. Bazı ülkeler bu hafta enflasyon verilerini açıklayacak.

ABD'de Cuma günü, büyük hisse senedi endekslerinin her biri, enflasyonun yavaşlayabileceğine dair iyimserlik üzerine yüzde 2 arttı.