Advertisement

Ata Yatırım yayımladığı Ocak 2021 strateji raporunda kapsamlı bir reform paketinin piyasalarda katalizör görevi göreceğine değinirken raporda en beğenilen hisseleri de sıraladı.

Raporda, Türkiye’nin sıkı para politikasıyla güçlü bir duruş sergilediği, turizm gelirlerindeki normalleşme, artan sermaye girişi ve altın ithalatındaki düşüş ile toparlanacağı vurgulanırken yeni ekonomik ve yargı reformu detaylarının açıklanmasıyla, yeni yatırımlar ile üretimin teşvik edilmesi, vergi yasasının basitleştirilmesi ve hukukun üstünlüğünün artırılmasının beklendiği belirtildi.

Ata Yatırım raporda kurum tarafından en çok beğenilen hisselerin Arçelik, Erdemir, Garanti, Migros, Tofaş, Türk Telekom ve Şişecam olduğunu söyledi.

2020 yılının Türkiye hisse senetleri için dalgalı fakat iyi bir yıl olduğunu belirten Ata Genel Müdür Yardımcısı Cemal Demirtaş, “BIST100 endeksinin TL bazında yüzde 29 artmasına rağmen, MSCI Türkiye endeksi, MSCI GoÜ endeksine göre yüzde 18 düşük bir performans sergilemiştir. Bankalar, holdingler ve emtia (çelik hariç) hisseleri geride kalırken, gıda perakendecileri ve tüketim ürünleri hisseleri daha iyi performans gösteren sektörler oldu.” dedi.

Ziraat Yatırım'a göre TL'deki değerlenme hangi hisselere yaradı?