Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, küresel parasal ve mali desteklerin risk varlıklarına yönelik iştahı beslemeye devam edeceği iyimserliği ile haftaya yükselişlerle başladı.

Gösterge Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 1.6 yükselerek Londra saati ile 09:22'de 10 Haziran'dan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Çevrimsel ve bankalar, oto üreticileri ve seyahat şirketleri gibi ekonomideki gelişmelere en duyarlı sektörler kazançlara öncülük etti.

Avrupa hisseleri, teşvik tedbirlerinin Kovid-19 salgınından kaynaklanan risklere ağır basacağı ve ekonomik toparlanmayı destekleyeceği beklentileri geçen hafta gerçekleşen yükselişini sürdürdü. JPMorgan Chase & Co. stratejisti Nikolaos Panigirtzoglou, aşırı gevşek para politikasına tüm dünyada artmakta olan borç seviyelerini desteklemek için ihtiyaç duyulacağını ve bunun da küresel hisse senedi ve tahvil fiyatlarını destekleyeceğini kaydetti.

Joh Berenberg Goss. çoklu varlık strateji ve araştırma başkanı Ulrich Urbahn, "Avrupa hisse senedi piyasaları, aşı umutları ve pozitif ekonomik sürprizlerin etkisi ile tekrar Haziran başındaki geçici zirvelerine yaklaşıyor," dedi ve "Piyasalar yükselmeye devam ederse bu bizi şaşırtmaz, zira neredeyse herkes bu hareketi bekliyor" değerlendirmesinde bulundu.

Berenberg’den Urbahn, hisse senetlerinde aşağı yönlü risklerin sınırlı olduğunu, zira yatırımcıların pozisyonlanmasının temkinli kalmaya devam ettiğini ve risk varlıklarını satın almak için yeterli cephane olduğunu sözlerine ekledi.