Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa piyasalarında işlem gören hisse senetleri Pazartesi günü, İngiltere'de Muhafazakar Parti'nin seçimlerden zaferle çıkması ile siyasi belirsizliğin azalması ve traderların ABD-Çin ticaret anlaşmasının detaylarını beklemeleri ile birlikte tüm zamanların en yüksek seviyesine tırmandı.

Gösterge Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.9 tırmanarak 415.59 puan ile güniçi rekor seviyesini gördü. British American Tobacco Plc yüzde 3 yükselirken, Roche Holding AG yüzde 0.9 değer kazandı.

Ticaret anlaşması ve İngiltere'de Boris Johnson'ın seçim zaferinin, bölge varlıklarına yönelik önemli riskleri potansiyel olarak azaltmasından dolayı Avrupa hisse senetleri için önemli bir dönüm noktası oldu. Ancak Stoxx Europe 600 Endeksi'nin bu yıl çift haneli yükseliş göstermesine karşın Avrupa hisse senedi fonlarından 100 milyar dolara yakın çıkış olması nedeniyle, yatırımcıların piyasaya girmeleri için halen potansiyel olduğu düşünülüyor.

Şimdi dikkatler, Çin'in daha fazla Amerikan tarım ürünü alacağına ilişkin taahhüdünü nasıl yerine getireceğine ve ABD'nin Eylül ayında planlanan tarife artışından geri adım atacağına ilişkin taahhüdünü ne kadar çabuk uygulayacağına çevrilecek.

Aralarında Sharon Bell'in de bulunduğu Goldman Sachs Group Inc. stratejistleri, "Brexit yasasının geçmesi ve İngiltere büyümesindeki yükseliş de Avrupa'nın kalan kısmı için önemli sonuçlar doğuracak," dedi ve "Ekonomistlerimiz ampirik çalışmalarında Brexit belirsizliğinin Euro Bölgesi büyümesi için önemli bir engel oluşturduğunu buldu" değerlendirmesinde bulundu.