Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, Unilever'in kişisel ve hanehalkı ürünleri şirketlerinin hisselerini aşağı çekmesi ile birlikte, dört günlük yükseliş sonrası tüm zamanların en yüksek seviyesini görmesinin ardından geriledi.

Stoxx Europe 600 Endeksi Londra saati ile 08:14'te yüzde 0.5 aşağıda seyrediyordu ve neredeyse tüm sektörler kırmızı bölgedeydi. Unilever hisseleri, şirketin 2019 yılı satış büyüme tahminini hafifçe düşürülmesinin ardından iki yılı aşkın sürenin en büyük düşüşünü gerçekleştirdi.

Avrupa hisse senetleri Pazartesi günü, ABD-Çin ticaret anlaşmasının yarattığı iyimser hava ve İngiltere'de Muhafazakarların seçim zaferi sonrası siyasi belirsizliğin azalmasının etkisi ile rekor seviyeye tırmandı. Başbakan Boris Johnson'ın anlaşmasız Brexit tehdidi sonrası sterlinin Salı günü değer kaybetmesi, ihracat şirketleri ağırlıklı FTSE 100 Endeksi'ni destekledi.

Stoxx Europe 600 Endeksi'nin RSI göstergesi Pazartesi günü 70 seviyesinin üzerine yükseldi. Bu hareket bazı analistler tarafından aşırı alım durumu olarak değerlendiriliyor.

IG baş piyasa analisti Chris Beauchamp, "Dünkü kazançların ardından, açılışta bir miktar geri çekilme olabilirdi. Ancak Noel öncesi daha fazla kazanç yapma dönemindeyiz," dedi ve "Daha uzun vadede, 2019 yılı yükselişinin daha da sürmesi için, Avrupa hisselerinden ciddi çıkışların tersine dönmesi gerek" değerlendirmesinde bulundu.