Advertisement

Avrupa hisse senetleri, koronavirüs aşısı geliştirmede önemli bir adım atıldığına ilişkin haberler ve olumlu çıkan ekonomik verilerin etkisi ile erken saatlerdeki kayıplarını geri alarak yükselişini üçüncü güne taşıdı.

Stoxx Europe 600 Endeksi, gün içinde yüzde 0.2 düştükten sonra, Sky News'un İngiliz biliminsanlarının koronavirüs aşısında "önemli bir gelişmeye" imza attıklarını duyurduğu haberin ardından toparlandı ve Londra saati ile 09:23'te yüzde 1 yukarıdaydı. Diğer taraftan, bugün açıklanan veriler, Euro Bölgesi'nde özel sektörün Ocak ayında beklenenden daha hızlı genişlediğini gösterdi.

Stoxx Europe 600 Endeksi'nde, tahvillerdeki kayıpları takip eden kamu hizmet grubu hariç tüm sektörler yeşil bölgedeydi. Madencilik ve havayolları en fazla kazandıran sektörler arasındaydı.

Avrupa hisse senetleri, koronavirüs salgınının etkilerine ilişkin endişelerden dolayı bu hafta meydana gelen kayıplarını geri alıyor. Yatırımcılar ayrıca, ABD'nin Dünya Ticaret Örgütü'nün 1.7 trilyon dolar büyüklüğündeki programından ayrılacağına ilişkin haberlerden sonra ticarete ilişkin gelişmeleri de izliyorlar.

Principal Global Investors baş küresel ekonomisti Robert Baur, "Görüşbirliği, yatırımcılara bu düşüşte alım yapmasını söylemekte," dedi ve "Ancak bu biraz erken olabilir, zira yeni koronavirüs vakalarının sayısı son birkaç günde sadece istikrar kazandı ve henüz zirve yapmadı" değerlendirmesinde bulundu.