Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avustralya Merkez Bankası Başkanı Philip Lowe, ülkenin Kovid-19 salgınını başarılı bir şekilde kontrol altına aşmasının ardından yeni vakaların ortaya çıkması ve buna bağlı olarak ekonomiye yönelik endişelerin artması ile birlikte, hanehalkı ve işletmelerin sağlık ve ekonomik görünüme ilişkin endişelerinin altını çizdi.

Avustralya Merkez Bankası bugünkü politika toplantısında gösterge faizi değiştirmeyerek rekor düşük seviye olan yüzde 0.25 seviyesinde bıraktı. Artan iş ilanları ve perakende satışlar ekonominin iyileşmekte olduğunu işaret ediyor, ancak Avustralya2nın ikinci en büyük kentinde koronavirüs vaka sayısındaki hızlı artış süregelen riskleri bir kez daha hatırlattı.

Avustralya Merkez Bankası'nın bu kararı piyasada büyük ölçüde bekleniyordu.

Banka, karar sonrası yaptığı açıklamada, koronavirüs tedbirlerinin gevşetilmesinin ardından kademeli iyileşme işaretleri gelmesine karşın, ekonomik toparlanmanın doğası ve hızının yüksek oranda belirsiz olduğunu kaydetti.

Başkan Philip Lowe, tam istihdamda doğru bir iyileşme olana dek gösterge faizi artırmama taahhüdünde bulundu ve kurulun enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde yüzde 2.0 ile yüzde 3.0 arasındaki bantta kalacağına güvendiğini belirtti.

Lowe, politika toplantısından sonra yaptığı açıklamada, "Ekonomideki aşağı hareket önce beklenenden daha az şiddetli oldu ve koşullar son dönemde istikrarlı hale geldi" dedi ve "Halen sağlık durumuna ve ekonominin gelecekteki gücüne ilişkin belirsizlik, hanehalkı ve işletmelerin temkinli olmasına neden oluyor ve bu durum tüketim ve yatırım planlarını etkiliyor" dedi.