Bloomberght
SON DAKİKA
Bloomberg HT Haberler Azerbaycan ile gaz anlaşması 2030'a uzatıldı

Azerbaycan ile gaz anlaşması 2030'a uzatıldı

  • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar Azerbaycan ile gaz anlaşmasının 2030 yılına uzatıldığını açıkladı.

Türkiye'nin ekonomi platformu Bloomberg HT'yi Google listesine ekleyin Türkiye'nin ekonomi platformu Bloomberg HT'yi Google listesine ekleyin
Azerbaycan ile gaz anlaşması 2030'a uzatıldı
04 Haziran 2024, 09:11 Güncelleme :

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar sosyal medya hesabı üzerinden Azerbaycan ile gaz anlaşmasının 2030 yılına uzatıldığını duyurdu.

Bayraktar, X hesabı üzerinden "Bakü seyahatimizde, geçtiğimiz ay İstanbul’da Azerbaycan Ekonomi Bakanı Sayın Mikail Cabbarov ile imzaladığımız Doğal Gaz Alanında İş Birliği Anlaşması’nın altyapısını oluşturacak yeni adımlar attık. BOTAŞ ve SOCAR arasında imzalanan dört anlaşma ile Azerbaycan gazı Türkiye üzerinden Avrupa’ya ve Nahçıvan’a taşınacak, Türkmenistan gazı ülkemize ulaştırılacak. Ayrıca BOTAŞ ile AGSC şirketi arasında bu yıl sona erecek doğal gaz tedarik anlaşmasının 2030 sonuna kadar uzatılmasını da imza altına aldık. Anlaşmaların iki kardeş ülkeye hayırlı olmasını temenni ediyorum" açıklamasında bulundu.