Advertisement
HABERLER ABONE OL

HANDE BERKTAN

Çinli arama devi Baidu, OpenAI'nin Chat GPT'sine benzer AI sohbet robotu başlatıyor. Uygulamanın Mart ayında kullanıma sunulacağı açıklandı. Henüz adı açıklanmayan yapay zeka sohbet robotunun, kullanıcılarla konuşma ile hizmet sağlaması ve şirket destek personellerinin ve canlı operatörlerin yerini alması bekleniyor.

Chat GPT'den farklı olarak Baidu, yapay zekasını güncel verilerle etkileşim kuracak şekilde tasarlamak istiyor. Yeni hizmet, Baidu'nun diğer birçok yapay zeka araştırması ve ürününü temel alıyor. Geçen yıl Baidu, istek üzerine kedi resmi çizebilen Xijiajia adlı sanal bir insanı gösterdi. Xijiajia, Baidu'nun dijital insan elçisi oldu.

Çinli arama şirketi Baidu ayrıca kurumsal bulut hizmetleri ve otonom araçlarla ilgili AI ürünleri üzerinde çalışıyor.

Chat GPT ise anlaşılır yanıtları ve ayrıntılı problem çözme yaklaşımı sayesinde kısa süre içerisinde bir milyondan fazla kullanıcı topladı.

Chat GPT özellikleri nedir?

Chat GPT, karmaşık soruları sohbet tarzında yanıtlayan Open AI firmasının geliştirdiği bir yapay zeka programı. Derin öğrenmeyi kullanan dile dayalı model, bir cümledeki bir sonraki kelimeyi doğru bir şekilde tahmin etmek için büyük miktarda veriden yararlanır. İnsanlarla etkileşime geçmek için kendi dilini sağlamak için ders kitaplarından ve web sitelerindeki çeşitli makalelerden veri alır. GPT-3.5 modeli, Chat GPT'nin açık ara en popüler sürümüdür.

Chat GPT, neredeyse her şeyi bilen kişisel bir öğretmen gibi birçok soruya doğal cevaplar verebiliyor. Bu sebeple Google'a alternatif olarak gösteriliyor.

Chat GPT, 2015 yılında Sam Altman ve Elon Musk tarafından San Francisco'da kurulan Open AI şirketinin ürünü. Musk, Şubat 2018'de yönetim kurulundan istifa etti. Şirketin en büyük yatırımcılarından biri ise Microsoft. Hatırlanacağı üzere Amerikan teknoloji devi Microsoft CEO'su Satya Nadella, yapay zeka şirketi Open AI’a milyarlarca dolarlık yatırımla ortaklığı büyütmeye hazırlandıklarını açıklamıştı.