Advertisement
HABERLER ABONE OL

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, felaketi yaşayan illerdeki eğitim ve öğretim döneminin ne zaman başlayacağına dair açıklamalarda bulundu.

Özer, deprem nedeniyle eğitime ara verilen iller için, "Sağlam raporu olmayan hiçbir binada eğitim öğretimi başlatmayacağız" dedi.

Özer, Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay'da eğitim öğretime verilen aranın 27 Mart'a kadar uzatıldığını bildirdi. Özer, Gaziantep ve Osmaniye'de de eğitim öğretime 1 Mart'a kadar verilen arayı 13 Marta kadar uzattıklarını açıkladı. Özer, "Adana, Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da merkez ve tüm ilçelerde 1 Mart itibarıyla eğitim ve öğretime başlıyoruz" ifadelerini de kullandı.

İstanbul'da deprem bölgesinden gelen 2 bin 437 öğrenci dersbaşı yaptı

Öte yandan, 2022-2023 eğitim-öğretim döneminin yarıyıl tatilinin deprem nedeniyle verilen arayla birleşmesinin ardından depremin etkilediği illerden gelen 2 bin 437 öğrenci, kentte yerleştirildikleri okullarda ikinci döneme başladı.

İstanbul'da 7 bin 446 okulda, 104 bin 344 derslikte 183 bin 86 öğretmen ve 3 milyon 123 bin 255 öğrenci, okullarına döndü.

"Yaralarımızı hep birlikte saracağız"

Ayrıca, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, yurtlarda kalan 476 depremzede öğrencinin İstanbul'da dersbaşı yaptığını belirtti.

Paylaşımına, yurtta kalan öğrencilerin hazırlığı ve servisle okula getirilmelerine ilişkin videoya da yer veren Yerlikaya, "Bu sabah İstanbul'umuzdaki 3 milyonu aşkın öğrencimizle birlikte deprem bölgelerinden gelen ve yurtlarımızda misafir ettiğimiz 476 yavrumuz dersbaşı yaptı. 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı'nın 2. Dönemi hayırlı olsun. Yaralarımızı hep birlikte saracağız" ifadelerini kullandı.