Advertisement
HABERLER ABONE OL

TCMB'nin bugünkü toplantısında üst üste dokuzuncu kez faiz indirmesine kesin gözüyle bakılıyor. Aralık ayından beri ilk kez tüm ekonomistler Merkez'in faiz indirimi konusunda hemfikir.

Bloomberg anketine göre politika faizinin 50 baz puan indirimle yüzde 8.25'e çekileceği yönünde. Kimileri ise daha yüksek montajlı indirim beklentisinde...Merkez Bankası Nisan'da 100 baz puanla beklentinin üzerinde indirim yapmıştı.

Türk Lirası'nın yaklaşık bir ayın en güçlü seviyelerinde seyretmesi indirime gerekçe oluşturuyor, bu değer kazancına rağmen Lira dolar karşısında yıl başından bu yana yüzde 12.4 değer kaybetti.

Barclays Mayıs ve Haziran ayındaki toplantılarda 50'şer baz puan indirim beklediklerini, para birimindeki değer kazancı nedeniyle bugün daha yüksek montanlı bir indirim de olabileceğini belirtti. Ercan Ergüzel öncülüğündeki Barclays Analistleri bir notta "Lira'daki son değer kazancı trendiyle daha yüksek indirim riski olduğunu düşünüyoruz, banka 100 baz puanlık indirimi de değerlendirebilir" ifadesine yer verdi.

Faiz kararı saat 14:00'te açıklanacak.