Advertisement
EMTİA - ENERJİ ABONE OL

Başkent Doğalgaz, doğalgaz dağıtım sektörünün yanı sıra elektrik dağıtım ve satış sektöründe de faaliyet bulunmak üzere adım attığını açıkladı.

Şirket, Sakarya Elektrik'in ana ortağı Akcez'i Torunlar Enerji ile almak üzere teklif verdi.

Şirketten KAP'a yapılan açıklamada, şirket yönetim kurulunun 21 Nisan tarihli toplantısında; nakit varlıkların stratejik hedefler doğrultusunda kullanılması, doğalgaz dağıtım sektörünün yanı sıra elektrik dağıtım ve satış sektörlerinde de faaliyette bulunmanın yaratacağı sinerjiden yararlanılması amacıyla elektrik dağıtım ve satış sektörüne yatırım yapılmasına karar verildiği belirtildi.

Açıklamada, "İki milyon abone ile Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce illerinde faaliyet gösteren Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Sakarya Elektrik Perakende Satış A.Ş.'nin ana ortağı olan AKCEZ Enerji Yatırımları San.ve Tic.A.Ş.'nin paylarının alımı için, Şirketimiz payının yüzde 49'u aşmaması kaydıyla Torunlar Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile birlikte müştereken teklif verilmesine karar verilmiş ve satın alma teklifi 22.04.2022 tarihinde gönderilmiştir" ifadeleri yer aldı.