Advertisement
HABERLER ABONE OL

BeIN Media Group, sürece yakın bir kaynağın Bloomberg’e verdiği bilgiye göre, UEFA Şampiyonlar Ligi’nin Türkiye’deki yayın hakları için teklif vermeyecek.

Kaynak, Katar merkezli yayın kuruluşunun mevcut Şampiyonlat Ligi anlaşması çerçevesinde yıllık 50 milyon dolarlık ödeme yaptığını belirtti. Söz konusu karar 2024’e kadar sürecek 3 yıllık kontrat ihalesinin hemen öncesinde alındı.

BeIN temsilcisi konu hakkında yorum yapmadı ve UEFA yetkililerine ilk aşamada ulaşılamadı.

BeIN, koronavirüs pandemisi nedeniyle kısıtlayıcı önlemlerin alınmaya başladığı geçen yıldan bu yana futbol medya haklarına ödeyeceği tutarlar konusunda daha seçiçi davranıyor ve sıkı bir pazarlık yürütüyor. 2021’nin başında şirket, Fransa ve İtalya’daki liglerin televizyon yayın hakları için de teklif vermemeyi tercih etmişti. BeIN, eylül ayında da Almanya’nın Bundesliga maçlarının yayını için sözleşmesini yenilemekten kaçınmıştı.

Yayın kuruluşu Türkiye’nin yurtiçindeki Süper Lig’inin yayın haklarını ise elinde bulundurmaya devam ediyor. Kaynak, söz konusu kontratın değerinin ise 390 milyon dolar tutarında olduğunu ifade etti.