Advertisement
HABERLER ABONE OL

Konuya yakın 3 kaynak, Joe Biden’in bugün borç tavanını görüşmek üzere büyük bankaların üst düzey yöneticileriyle görüşeceğini açıkladı.

Bank of America CEO’su Brian Moynihan ve JPMorgan Chase CEO’su Jamie Dimon’ın yanı sıra bazı büyük finansal kurumların yöneticilerinin de katılımcılar arasında yer alacağı belirtildi. Toplantının gündem maddesi borç limitini aşmanın oluşturacağı mali tehlike olacak.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Ticaret Bakanı Gina Raimondo, Beyaz Saray Danışmanı Cedric L. Richmond, Citibank, Nasdaq bileşik endeksi yöneticileri, Intel ve AARP’nin de bugün gerçekleşecek toplantıda yer alması bekleniyor.

ABD Senatosu’ndaki Cumhuriyetçiler geçen hafta borç tavanını Aralık 2022’ye kadar askıya alacak ve kamu harcamalarının 30 Eylül’den sonra da devam etmesini sağlayacak düzenlemeyi bloke etmişti. Hazine Bakanı Yellen 18 Ekim’e kadar borç limitini yükseltme çağrısında bulunmuştu.

Bir Beyaz Saray yetkilisi konuya dair açıklama yaparak “toplantıya katılacak bu yöneticiler Amerika’nın en büyük şirketlerinden bazılarını temsil ediyor ve ülkenin temerrüde düşmesinin ekonomi için yıkıcı olacağını biliyor” ifadelerini kullandı.