Advertisement
HABERLER ABONE OL

Konuya aşina olan kişilere göre, Cumhuriyetçi ve Beyaz Saray müzakerecileri, ABD'nin temerrüde düşmesini önlemek için zaman giderek daralırken, borç limitini yükseltmek ve federal harcamaları iki yıl süreyle sınırlamak için bir anlaşmaya yaklaşıyorlar.

İki taraf son günlerde müzakerelerdeki farklılıkları azalttı, ancak üzerinde anlaşmaya varılan ayrıntılar geçici ve nihai bir anlaşma meydana gelmiş durumda değil. İki taraf, üst sınırın miktarı konusunda henüz anlaşmaya varmadı.

Ortaya çıkan anlaşmanın şartlarına göre, Başkan Joe Biden'ın bütçe talebi doğrultusunda savunma harcamalarının gelecek yıl yüzde 3 artmasına izin verilecek.

Anlaşmaya aşina olan kaynaklara göre, anlaşma aynı zamanda ülkenin elektrik şebekesini önemli bir iklim hedefi olan yenilenebilir enerjiyi barındıracak şekilde yükseltmek için bir önlem içerirken, GOP'un desteklediği boru hatları ve diğer fosil yakıt projeleri için izinleri hızlandıracak.

Anlaşma, Biden'ın Enflasyon Düşürme Yasası kapsamında kazandığı İç Gelir Servisi için 80 milyar dolarlık bütçe artışından 10 milyar dolar kesinti yapacak. Cumhuriyetçiler bir aracı ve denetim dalgası konusunda uyarıda bulunurken, Demokratlar artışın daha az vergi kaçakçılığı yoluyla kendini telafi edeceğini söyledi.