Advertisement
HABERLER ABONE OL

Biden yönetiminin Çin’e yönelik tarife artırımı adımına ilişkin detaylar netleşiyor.

Bloomberg'e konuşan konuya yakın kaynaklara göre ABD Başkanı Joe Biden, Çin üretimi elektrikli araçlara ilişkin gümrük tarifelerini dörde katlayarak yüzde 27,5’ten yüzde 102,5’e yükseltecek.

Kaynaklara göre hedeflenecek diğer sektörlerde de iki veya üç kat artışlar görülebilir. Bir kaynak hangi ürünlerde tarifelerin yükseltileceğinin, hangilerinde tarife uygulamaktan kaçınılacağının ABD ekonomisinin büyümesi için gerekli girdilerin dikkate alınarak belirlendiğini belirtti.

Biden yönetiminin herhangi bir üründe tarife indirimine gidip gitmeyeceği ise belirsiz. Yönetim daha önce güneş enerjisi sektörünün talebi üzerine solar panel yapımında kullanılan bazı parçalar için istisna getireceğini belirtmişti.

Biden’ın tarifeleri değiştirme hamlesi iki yıllık bir değerlendirmenin ürünü olsa da hamleyi yaklaşan seçim sürecinde rakibi eski başkan Donald Trump’a karşı elini güçlendirme adımı olarak görenler de var.

Trump ise propagandasını vergi indirim vaadiyle güçlendirmeye çalışıyor. Eski ABD Başkanı bir kez daha seçilmesi durumunda tüm vergilerde indirime gideceğini belirtti.