Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Dünyanın en büyük kripto para pazarı Binance Holdings Ltd., Pekin yönetiminin kripto para işlemlerini tamamen yasaklamasının ardından, denkler arası yuan işlemlerini kapatıyor. Böylelikle Çinli kullanıcıların yasağı aşmak için kullandıkları bir kapı kapanmış olacak.

Binance Holdings, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, tezgah üstü platformda gerçekleştirilen yuan bazlı işlemlerin 31 Aralık’ta durdurulacağını duyurdu. Şirket, ayrıca kontrolleri de yürütecek ve Çin’deki kullanıcıların platformdan yalnızca fon çekmesine izin verilecek.

Binance, regülatörlerin Eylül ayında kripto para hizmetlerinin ve işlemlerinin her çeşidinin yasaklandığını duyurmasının ardından Çin’den tamamen çıkmayı planlayan kripto para işletmelerine katıldı. Rakip Borsa Huobi de ülkede yerleşik kullanıcıların işlemlerinin yıl sonuna kadar sonlandırılacağını kaydetti.

Binance anakara Çin piyasasından 2017 yılında halihazırda çıkmış olmasına karşın, 2019 yılında kullanıcılara yuan karşılığı Bitcoin, Ether ve Tether işlemleri yapma olanağı sağlayan denkler arası bir platformu başlattı. Şirket aynı yıl, yaklaşık 200 milyon dolar değere sahip kripto veri sitesi Mars Finance’in finansmanına katılarak Çin’de ilk stratejik yatırımını gerçekleştirdi

Pekin yönetiminin kripto yasağı, borsalar ve diğer platformların Çin’de kalabileceğine ilişkin umutları sonlandırdı. Merkez bankası tarafından açıklanan 24 Eylül tarihli kurallar, offshore borsalar tarafından sağlanan hizmetler dahil Çin’deki tüm kripto para işlemlerini yasakladı. Bu kurallar aynı zamanda denizaşırı platformların pazarlama, teknoloji ve ödeme gibi roller için ülke içinde işe almaları da yasakladı.