Advertisement

Topraklarının büyük bir kısmı çöl olan Birleşik Arap Emirlikleri, yerel olarak ürettiği yiyecek miktarını 10 yıl içerisinde üçe katlamayı planladığını duyurdu.

Küresel olarak artan gıda fiyatları ve salgın nedeniyle tedarik zincirlerinde yaşanan sıkıntılardan dolayı, petrol zengini BAE daha fazla tarımsal ürün yetiştirmeyi ve hayvancılık yapmayı hedefliyor.

Abu Dhabi ve Dubai gibi iş merkezleri bulunan BAE’de gıda ihtiyacının yüzde 90’ı ithal ediliyor.

Hükümet ise geçtiğimiz yıllarda çölde nasıl pirinç yetiştirilebileceğinden inek ithalatına kadar birçok farklı şey ile ilgili planlar açıklamıştı. Ülke uzay ve diğer uç iklim koşullarında nasıl gıda üretilebileceğine dair araştırmalar da yürütüyor.

BAE’nin varlık fonlarından biri de geçen sene küresel bir tarım ve ticaret şirketi olan Louis Dreyfus’un yüzde 45 hissesini satın almıştı.

BAE Gıda ve Su Güvenliği Bakanı Mariam Almheiri ise Bloomberg News’a verdiği bir röportajda “Yerel üretimimizi önümüzdeki 10 yılda gerçekçi bir şekilde yüzde 30-40 artırmayı hedefliyoruz. Hepimiz biliyoruz ki küresel gıda tedariki zincirine bağlı kalmak iyi bir şey değil” dedi.