Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Alman İstatistik Ofisi’nin açıkladığı verilere göre, Almanya ekonomisi 2020 yılında yüzde 3,7 daralırken dördüncü çeyrekte beklentileri aşarak yüzde 0,3 büyüme kaydetti.

Mevsimsellikten arındırılmamış gayri safi yurtiçi hasıla verilerine göre, ülke yılık bazda yüzde 2,7 daralırken beklentiler yüzde 2,9 daralma yönündeydi.

Yayınlanan diğer istatistiklere göre, tüketim dördüncü çeyrekte bir önceki döneme göre yüzde 3,3 düşüş kaydederken sermaye yatırımları ilgili dönemde yüzde 1 artış gösterdi.

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank), Alman ekonomisinin Kovid-19 salgınının yayılmasını önleme kısıtlamalarından etkilenmesi nedeniyle birinci çeyrekte muhtemelen küçüleceğini ve ikinci çeyrekte vaka sayılarının düşmesi ve aşılamanın ivme kazanmasıyla toparlanacağını belirtmişti.

Öncü göstergelerden olan Almanya fabrika siparişleri de Aralık ayında ekonomistlerin beklentilerini aşarak bir önceki aya göre yüzde 1,9 düşmüş, böylece pandeminin en yoğun yaşandığı Nisan ayından sonraki en sert düşüşünü kaydetmişti.