Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Goldman Sachs’a göre, altın ve Bitcoin’in beraber var olmasının önünde bir engel bulunmuyor.

Goldman Sachs en büyük dijital para birimi olan Bitcoin'in en eski güvenli liman altına olan talepten bir miktar çalsa da, değerli metalin pozisyonunu koruyabileceğini söyledi.

Altının reel faiz oranlarına ve dolara karşı düşük performansı, bazı yatırımcıları Bitcoin’in enflasyona karşı altının yerini aldığı konusunda endişelendirdi.” diyen banka, “Bazı alternatifler oluşsa da, Bitcoin’in artan popülaritesinin altının varlığına bir tehdit oluşturduğunu düşünmüyoruz.” diye ekledi.

Bitcoin rallisinin altının yükselişini engellediğini düşünmüyoruz ve ikisinin bir arada var olabileceğine inanıyoruz.

Bitcoin, ilk defa çarşamba günü 20.000 doları geçerek ve sonrasında perşembe günü 23.000 dolar seviyesini de geride bırakarak bu ay bir ralli gerçekleştirmiş oldu.

JPMorgan kripto paraların yükselişinin ons altına olan talepten çaldığını belirtmesiyle bu yükselişin altının rolünü sınırlayacağına dair tartışmalar da başlamış oldu.

Goldman, “şeffaflık sorunları ve spekülatif perakende satışların Bitcoin’i riskli bir varlık hale getirmesinden dolayı” kurumların ve zengin yatırımcıların kripto paralara yatırım yapmaktan kaçındığını söyledi.