Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

2019 zirvesini gördükten sonra yüzde 30'dan fazla değer kaybeden Bitcoin'un yılın ikinci yarısında ivme kaybetmesinin nedeni net olmaktan çok uzak.

JPMorgan Chase & Co. gibi bazı kurumlar düşüşün nedeni olarak Intercontinental Exchange Inc.'in yeni vadeli kontratlarını ve uzun pozisyonların azaltılmasını işaret ederken, diğerleri aşağı yönlü teknik sinyallerle açıklıyor.

Alternatif bir veri sağlayıcı olan Indexica'nın görüşüyse farklı. Veri sağlayıcısının 1 Ağustos'tan 1 Ekim'e kadar olan verilere dayandırdığı tahmin endeksine göre Bitcoin'un düşüşünün kaynağı pek içsel değil, daha çok giderek büyüyen kripto para ekosistemiyle ilgili.

Indexica'nın son bulgularına göre Bitcoin'un fiyat hareketleri rakip kripto paralar ve yeni blockchain teknolojilerinden yön buluyor. Kurumun çalışmasına göre Mastercard'ın R3 ile partnerliği ve yeni bir blockchain ödeme sistemi geliştirmesi konusu etkili.

Ancak bu kötü bir şey olmak zorunda değil. Indexica'nın CEO'su Zak Selbert, Bitcoin'un rakiplerle ilgili gelişmelere hassasiyetinin olgunlaşma sinyallerinden biri olduğunu belirtti.