Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Pandemi döneminde merkez bankalarının parasal genişlemesi sonucu dolar düşüşüne karşı artan hedge ihtiyacıyla hızla değer artışı kaydeden kripto para birimleri sert bir düzeltme yaşadı.

Bitcoin yüzde 8,7 gerileyerek ağustos başından bu yana en sert düşüşünü yaşadı.

Ether gibi bazı dijital para birimlerinde çift haneli düzeltmeler görüldü. Dolar cinsi işlem gören önemli kripto para birimlerinin performansını takip eden Bloomberg Galaxy Crypto Endeksi yüzde 6’ya kadar düşüş kaydetti.

Düşüşün şaşırtıcı olmadığını belirten kripto işlem platformu Luno’nun İş Geliştirme Başkanı Vijay Ayyar “Daha büyük bir düşüş/düzeltme öncesi tüm zamanların zirvesinin görüleceğini düşünüyorum” değerlendirmesini yaptı.

Yaşanan son sert geri çekilmeye rağmen bu yıl ikiye katlanan Bitcoin fiyatları, 2017’de kırılan 19.511 dolarlık rekor seviyeye yaklaşmıştı. Kripto hayranları bireysel, kurumsal yatırımcıların hatta milyarderlerin bile alım yaptığına dikkat çekmişti. Şüphe ile yaklaşanlar ise üç yıl önce gerçekleşen sert düşüşleri hatırlatarak kripto para birimlerindeki volatiliteye dikkat çekmişlerdi.