Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Önde gelen uluslararası yatırım kuruluşlarından BlackRock Inc., gelişen piyasaların sıçrama yapabileceğini, zira 71,000'den fazla kişiye bulaşan koronavirüsün küresel büyümedeki artışı sadece geciktirebileceğini, yoldan çıkarmayacağını kaydetti.

BlackRock stratejistleri Mike Pyle, Elga Bartsch ve Scott Thiel, hazırladıkları notta, gelişen ülke hisse senetleri ve tahvillerinin BlackRock Yatırım Enstitüsü'nün bu yıl sıçrama yapmasını beklediği yatırım araçları arasında olduğunu kaydetti. Notta, koronavirüsün etkisinin boyutu ve süresinin halen belirsiz olduğu, ancak önceki salgınlarda olduğu üzere, V şeklinde bir toparlanmanın olabileceği vurgulandı.

BlackRock stratejistleri, "Koronavirüs salgınının etkisini dikkate alsak bile, halen risk varlıklarında 6 ila 12 aylık dönemde oldukça olumlu bir zemin görüyoruz" dedi.

Stratejistler, gelişen ülkelerde geçen yılki diğerlerini yakalamaya yönelik büyüme ivmesinin bu yıl da sürebileceğini kaydediyorlar. Ayrıca Çinli otoriteler de muhtemelen virüsün ekonomik etkisini gidermeye yönelik tedbirler almaya devam edecek ve bu da olumlu beklentiyi destekleyecek.

Ancak virüs büyümeye yönelik riskler arasında yer alıyor ve orta vadede potansiyel tedarik zinciri aksaklıkları fiyatları artırabilir ve ticaret korumacılığından gelen baskılara ek oluşturabilir. BlackRock analistleri, nihayetinde bu durumun daha yavaş büyüme ve daha yüksek enflasyondan oluşan bir makro rejime dönebileceğini ve bunun da hisse senetleri ve tahvil getirileri arasındaki negatif korelasyonu etkileyebileceğini ve devlet tahvillerindeki çeşitlendirmeyi kısıtlayabileceğini belirtiyotlar.