Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Merkez Bankası'nın dünkü toplantısında faizleri değiştirmeme kararı sonrası kurumlar faiz indiriminin ne zaman olacağına dair beklentilerini paylaşmaya devam ediyor.

BNP Paribas bir raporunda Merkez Bankası'nın dünkü kararının sürpriz olmadığını ve bankanın Haziran ayında faiz indirimine başlayacağını öngördü.

Kurum yolladığı notta "tanzim satışlarla gelen indirimlerin sona ermesinden ve enflasyon beklentilerinde tersine dönüşten kaynaklanacak yukarı yönlü riskler nedeniyle Merkez Bankası'nın Nisan ayında bekleyeceğini, faiz indirimlerine Haziran ayında başlayacağını düşünüyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Kurum bu kapsamda politika faizinde yıl sonuna kadar toplam 600 baz puanlık indirim olacağını ve politika faizinin %18'e ineceğini öngördü.



"FAİZ İNDİRİMİ UZAK DEĞİL"

BNP Paribas yıllık enflasyonun da yıl sonunda %14.7'ye ineceği tahmininde bulundu.

Capital Economics'ten Jason Tuvey ise indirim döngüsünün uzak olmadığını belirtti. Uzman "Enflasyon Nisan ayına kadar çok düşmeyeceği için Nisan toplantısı indirim için çok erken olur. Haziran ayında bir indirim daha makul görünüyor" değerlendirmesini yaptı.