Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bank of America (BofA) Fon Yönetimi’nin son anketine göre, yatırımcıların piyasalarda yükseliş beklentileri, nakit seviyelerinin 12 ayın zirvesine sıçraması ile birlikte, Ekim 2020’den bu yana en düşük seviyesine geriledi.

Michael Hartnett başkanlığındaki stratejistler, küresel büyüme beklentilerinin, enflasyon ve Çin’e ilişkin kötümserlik nedeniyle Nisan 2020’den bu yana ilk kez negatife döndüğünü kaydettiler.
Stratejistler, tahvillere yönelik net tahsisin yüzde 80 gerileyerek tüm zamanların en düşük seviyesine indiğini belirtirken hisse senetlerine tahsislerin ise yüzde 50 ile yüksek seviyelerde kalmaya devam ettiğine dikkat çektiler.

Avrupa hisse senetleri ‘ağırlığını artır’ tavsiyelerinde üst seviyelerde kalırken, gelişen ülke hisse senetlerinin ağırlığının Eylül 2018’den beri en düşük seviyeye indiğinin kaydedildiği raporda, sağlık ve tüketici ürünleri sektörlerinden enerji ve bankacılık gibi değer sektörlerine büyük bir geçiş olduğu vurgulandı. Bankaların şimdi Mayıs 2018’den beri en yüksek ‘ağırlığını artır’ seviyesi ile en fazla tercih edilen sektör olduğu belirtilirken, enerjinin Mart 2012’den bu yana en yüksek ‘ağırlığını artır’ tavsiyesi seviyesine ulaştığı vurgulandı.

Ankete göre, katılımcıların yüzde 48'i için enflasyon açık bir şekilde bir numaralı kuyruk riski olurken, uzun teknoloji, uzun ESG (çevre, sosyal ve yönetişim) ve kısa Çin/gelişen ülkeler işlemleri en yoğun işlemler oldu.

Anket 8-14 Ekim arasında düzenlendi ve ankete toplam 1,3 trilyon dolarlık varlığı yöneten 430 uzman katıldı. Bunlardan 1,2 trilyon doları yöneten 380 uzman ankette yer alan sorulara yanıt verdi.