Advertisement
HABERLER ABONE OL

Borsa İstanbul, fiili dolaşım oranını yüzde 5'in üzerine çıkarmaları için üç şirkete 31 Mart 2021 tarihine kadar süre verdi.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamaya göre fiili dolaşım oranını yüzde 5'in üstüne çıkarmaları için 01 Ocak 2021 tarihine kadar süre verilerek uyarılan Carrefoursa, Döktaş Dökümcülük ve Sönmez Pamuklu'nun başvuruları değerlendirilerek, bu şirketlere verilen süre 31 Mart 2021 tarihine kadar uzatıldı.

Borsanın fiili dolaşım oranını yüzde 5'in üzerine çıkarmaları için şirketlere verdiği süre 1 Ocak'ta sona eriyordu.

Üç şirket de fiili oranlarını artırmak için girişimlerde bulunuyordu.

Carrefoursa'da satış işlemleri devam etti

Carrefoursa'da Sabancı Holding'in fiili dolaşım oranını yüzde 5'in üzerine çıkarma kararı almasından sonra hisse satış işlemleri başlamıştı. 18 Aralık'ta KAP'a yapılan duyuruyla satış işlemlerinin devam ettiği görüldü. Holding 18 Aralık tarihinde Borsa İstanbul'da 89,50 TL – 97,00 TL fiyat aralığından toplam 40 bin adet Carrefoursa paylarının satış işleminin gerçekleştirildiğini duyurdu. Bu işlemle birlikte holdingin CarrefoursA sermayesindeki payı yüzde 59,04 oldu.

18 Aralık tarihi itibarıyla satışa konu edilmesi planlanan toplam 2.500.000 TL nominal değerli Carrefoursa paylarının 2.446.250 TL nominal değerli kısmının holding portföyünde korunduğu belirtildi.

Süre 1 Ocak'ta doluyor

Borsa İstanbul, Eylül ayında hisse senetlerinde fiili dolaşım oranı düşük olan şirketleri Piyasa Öncesi İşlem Platformu'na alınabilecekleri konusunda süre vererek uyarmıştı.

Borsa tarafından açıklamada fiili dolaşım oranı yüzde 5'in altında olan şirketlere, yüzde 5'in üstüne çıkarmaları için 1 Ocak 2021 tarihine kadar süre verildiği belirtilmişti. Buna göre fiili dolaşım oranını yüzde 5'in üstüne çıkarmayan şirketlerin payları bu tarihten itibaren Piyasa Öncesi İşlem Platformu'na alınacak.