Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Borsa İstanbul BIST 100 , BIST 50, BIST 30, BIST Likit Banka Dışı Likit 10, BIST Sürdürülebilirlik ve BIST Sürdürülebilirlik 25 endekslerinde 2023 yılı birinci üç aylık dönemine ilişkin değişiklikleri açıkladı.

Buna göre, BIST 100’e eklenecek şirketler Anadolu Isuzu, Biotrend Çevre ve Enerji, Europen Endüstri, Fenerbahçe Futbol, Kocaer Çelik, Kerevitaş Gıda, Kiler Holding, Kimteks Poliüretan, Kızılbük GYO, Teknosa İç ve Dış Ticaret ve Zorlu Enerji olarak belirlenirken çıkarılacak şirketler ise Gözde Girişim, Deva Holding, Gen İlaç, İş Yatırım Menkul Değerler, Kartonsan, Logo Yazılım, Nurol GMYO, Turk Prysmian Kablo, Qua Granite Hayal Yapı, Torunlar GMYO ve Yataş olarak belirlendi.

BIST 50 Endeksi’ne eklenecek paylar Anadolu Grubu Holding, Kontrolmatik Teknoloji ve Smart Güneş, çıkarılacak paylar ise Enka İnşaat, İpek Doğal Enerji ve Türk Traktör olarak açıklandı.

Borsa İstanbul Alarko Holding ve Odaş Elektrik’in BIST 30 Endeksi’ne ekleneceğini Türk Telekom ve Vestel’in ise bu endeksten çıkarılacağını duyurdu.