Advertisement

Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri haftanın ilk işlem gününde, yatırımcıların olumsuz haberlerin olmayışını alım fırsatı olarak değerlendirmeleri ile birlikte 20 ayın en yüksek seviyesini gördü.

Gösterge BIST 100 Endeksi yüzde 1.5'in üzerinde yükselerek 107,128.38 puan ile Mart 2018'den bu yana en yüksek seviyesini gördü. ABD-Çin ticaret görüşmelerinde ilerleme işaretlerine bağlı olarak risk varlıklarına yönelik iştahın artması ve bununla birlikte enflasyondaki düşüş ve faiz indirimleri hep birlikte hisse senetlerindeki ralliye yardımcı oldu.

Bunlarla birlikte, traderlar arasında kaygı yaratabilecek çeşitli senaryoların somutlaşamaması da, bazı para yöneticileri olumlu havanın kırılgan olabileceği görüşüne sahip olsa bile hisse senetleri içim pozitif bir ortam yaratıyor.

Londra'da Blackfriars Asset Management fon yöneticilerinden Anastasia Levashova, "Şu an için, hisse senedi piyasalarında 'Olmayan haber iyi haberdir' prensibi geçerli," dedi ve "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Beyaz Saray ziyaretinden, Rus savunma sisteminin iptalinin söz konusu olmadığını söylemesinden sonra bile az sayıda haber manşeti çıktı. Bu cesaret verici bir gelişme" değerlendirmesinde bulundu.