Advertisement
HABERLER ABONE OL

T.C. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 14 Şubat tarihinde Birleşik Arap Emirliklerine yaptığı ziyaret sırasında Borsa İstanbul ile Abu Dabi Borsası arasında ticari anlaşma imzalandı.

Anlaşmayı Borsa İstanbul adına Genel Müdür Korkmaz Ergun, Abu Dabi Borsası adına Genel Müdür ve CEO Saeed Al Dhaheri imzalamıştır. İki ülke borsaları arasında imzalanan bu ticari anlaşma kapsamında; Borsa İstanbul’un Abu Dabi Borsası’na bilgi teknolojileri alanında uygulama ve danışmanlık desteği vereceği belirtildi.

Bu konudaki ilk mutabakat zaptının, Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed El Nahyan’ın, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı 24 Kasım 2021 tarihinde Türkiye’yi ziyareti sırasında iki ülke borsaları başkanları arasında imzalandığı açıklandı.

İki borsa arasında sürdürülen görüşmeler neticesinde Borsa İstanbul Abu Dabi Borsası’na sistemlerin kurulması, entegrasyonu, platformun güncellenmesi, verilerin yeni platforma aktarılması, uygulama ve kabul testleri, tecrübe aktarımı ve eğitimlerin yanısıra bilgi teknolojileri alanında danışmanlık verecek. Hizmetlerin bir kısmı uzaktan erişim ile bir kısmı da Abu Dabi’den verilecek olup, proje sonrasında da iş birliğinin devam etmesi amaçlanıyor.