Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Küresel piyasalarda ABD - Çin arasındaki 'Birinci Faz' anlaşmasının yarattığı olumlu hava ve Türkiye'nin ABD ile ilişkilerine dair iyimserlik dün BIST 100 'ün % 2'nin üzerinde yükselmesinde etkili oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Trump ile telefon görüşmesi sonrası ABD ziyaretinin 13 Kasım'da gerçekleşeceğinin teyit edilmesi piyasalarda iyimserliği arttırmıştı.

Hafta başından bu yana yurtdışına kıyasla görece güçlü seyreden Borsa İstanbul 100 Endeksi dün günü % 2.37 artışla 103 bin puanın üzerinde kapatmış, bankacılık endeksi de % 2.8 artışla 144 bin puanı aşmıştı. Borsa bugüne ise %0.09 azalışla başlayıp daha sonra yeniden yükselişe geçti.

"13 KASIM'A KADAR İYİMSERLİK OLABİLİR"

Ünlü Menkul Değerler endekste mevcut görünümün 105 bine doğru yönelim için kapı araladığını öngörerek "Endeksin yurtdışından pozitif ayrışarak hareket etmesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gelecek hafta ABD’ye yapacağı ziyaretin iki ülke arasındaki ilişkileri daha da iyileştireceğine yönelik beklentilerin de önemli rol oynadığını söyleyebiliriz. Bu da 13 Kasım’a kadar endekste iyimserliğin ön planda olabileceğine işaret ediyor." değerlendirmesini yaptı.

BIST 100 Endeksi'nde 3 günlük hareket

Ziraat Yatırım konuya ilişkin değerlendirmesinde "Endekste dünkü sert yükseliş hacimle desteklenirken, göstergelerdeki güçlenme de belirginleşiyor. Bu kapsamda, endeks 102.900 desteğinin üzerinde kalarak yükseliş eğilimini koruyabilir." ifadelerini kullandı.

Gedik Yatırım "500 günlük ortalama ve önceki zirvenin bulunduğu 101.250'nin geçilmesi hareketi hızlandırdı. Dün de bahsettiğimiz gibi bu seviyelerin altında kapanışlar görülmediği sürece endekste yıl içi zirvelerin bulunduğu 106 bin civarına kadar bir hareket olası görülmektedir. Dünkü sert yükselişin ardından bir süre bu yükselişin sindirilmesi adına dalgalı bir görünüm oluşabilir ancak bu dalgalanmada yaşanacak geri çekilmelerde kısa vade için yukarı yönlü pozisyonlara ağırlık verilebileceğini düşünüyoruz. " ifadelerini kullandı.

Ahlatcı Yatırım ise "Bugün 101.500 ana desteği üzerinde kalınabildiği sürece sürmesini beklediğimiz tepkilerle 104.500 ve 105.200 direnç seviyeleri takip edilecek. 101.500 desteği altına olası geçiş halinde 100.600 seviyesi yeniden test edilebilir. Ara destek ise 102.300." değerlendirmesini yaptı.