Advertisement
HABERLER ABONE OL

Teknoloji ve servis tedarikçisi Bosch, Türkiye’de 2021 mali yılını net satış gelirini, konsolide edilmemiş şirketlerin satışları ve bağlı şirketlere sağlanan şirket içi teslimatlar dahil olmak üzere yüzde 47 artışla 38.2 milyar TL ile kapattı. Şirket, Türkiye’de 2021 yılını 14.5 milyar TL’lik konsolide satış gelirine ulaşırken, bir önceki yılla karşılaştırıldığında yüzde 42’lik güçlü bir büyüme kaydetti.

Bosch Türkiye ve Orta Doğu Başkanı ve Temsilcisi Daniel Korioth, “2021 yılındaki güçlü büyümede, özellikle sanayi teknolojileri, tüketim malları ve mobilite çözümleri sektöründeki yüksek talep ve başarılı satış stratejisi etkili oldu.” dedi.

Bosch Türkiye, geçen yıl 2 milyar TL düzeyinde yatırım yaparken, 31 Aralık 2021 tarihi itibarıyla çalışan sayısı 17 bin 900 oldu.

Daniel Korioth, “Türkiye, 50 yıl içinde, Bosch Grubu’nun üretim, Ar-Ge ve ihracat açısından dünya çapındaki önemli üslerinden biri olurken, Türkiye’ye kalıcı ekonomik ve sosyal fayda sağladık. Dünyanın dört bir yanındaki 40’ı aşkın ülkeye 2021 yılında yaptığımız 23.7 milyar TL düzeyindeki ihracatla Türkiye’nin genel ihracat hacmine yüzde 1,2 oranında katkı yapıyor ve lider ihracatçılar arasındaki yerimizi koruyoruz” diye konuştu.