Advertisement
HABERLER ABONE OL

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından, Hatay il merkezi ile Kırıkhan ilçesi, Kahramanmaraş il merkezi ile Pazarcık ve Narlı ilçelerinde tedbir amaçlı doğalgaz akışı durduruldu.

BOTAŞ'tan yapılan ikinci bir açıklama ile kurum ekiplerinin sahada yapmış oldukları kontroller sonrasında hasar meydana gelen noktalar ve etki alanları hakkında bilgi verildi.

Buna göre; Kahramanmaraş - Gaziantep doğalgaz iletim hattında oluşan hasar neticesinde Gaziantep, Hatay ve Kahramanmaraş illeri ile Pazarcık, Narlı, Besni, Gölbaşı, Nurdağı, Islahiye, Reyhanlı, Kırıkhan ve Hassa ilçelerine doğalgaz akışı durdurulmuştur.

Bununla birlikte Kilis ili doğalgaz hattı etkilenmiş ancak hattın içerisindeki gazdan beslenmeye devam ediyor.

Bölgedeki doğalgaz dağıtım şirketleri ile gerekli koordinasyon kurularak, hastane, fırın ve benzeri kritik tesislere CNG ve LNG tedarik edilmesi sureti ile gaz arzı sağlanmaya devam edilecek.

Gaziantep-Maraş doğalgaz hattında hasarlar oluştu

Öte yandan Bloomberg’e konuşan üst düzey yetkili, depremin ardından Gaziantep-Maraş doğalgaz hattında hasarlar oluştuğunu, çıkan yangınların söndürüldüğünü söyledi.

Yetkilinin verdiği bilgiye göre, hattın iki noktasında hasar meydana geldi, yangın çıktı. Maraş Türkoğlu ve Narlı’da oluşan hasarlardan sonra çıkan yangınlar söndürüldü.

Gaziantep ve Kilis de hasardan etkilenirken, buralar hattın içindeki gazdan besleniyor. Üst düzey yetkili, 48 saat içerisinde normal akışın başlatılmasının hedeflendiğini söyledi.